Experiențe

De la casă la acasă

”Life happens while we make plans on how to live it” (viața se întâmplă în timp ce ne facem planuri cum să o trăim) – cel puțin așa umblă vorba prin sat. Uitându-mă în urmă cu un an, atunci nu mi-aș fi imaginat cât de mult ți se poate schimba viața într-o perioadă determinată; și totuși … (vorba profei de română din liceu).

M-am văzut încă de la începutul acestui an în situația de a amenaja un apartament: știi, sentimentul ală când întri într-o încăpere ce are doar pereți și acoperiș, pe care vrei să-l transformi în ”acasă”? Ei bine, zis și început! (vorba poetului: ”Little I knew how much I was about to learn” – habar n-aveam câte urma să învăț).

casa

În primul rand am fost nevoiți să căutăm un meșter care să se ocupe de finisat (gletuit, șlefuit, zugrăvit). Tip: trebuie căutat din timp căci s-ar putea să fie ocupat! Apoi am continuat distracția cu ce vrem să facem: mai facem un perete care să despartă zona de mâncat de livingul propriu zis? Lăsăm spațiul deschis? Stil clasic sau modern? Ce culori folosim? (ați prins ideea, o mulțime de decizii la mijloc).

Cumva, după ce ajungi să-ți placă câteva idei, te pui să iei la rând magazinele de bricolaj, în căutarea materialelor perfecte pentru finisare. Și noi am făcut asta (cu dor câteva luni în urmă). Este o opțiune, însă mai există și varianta de magazine de construcții online la care aș apela cu încredere. De ce? Simplu: m-ar scuti de nenumărate drumuri inutile și aș salva astfel timp și bani. Unde mai punem că oricum majoritatea cumpărăturilor din magazinele de bricolaj/construcții sunt livrate la domiciliu așa că din punct de vedere al transportului este același lucru: marfa de pe stoc ajunge la tine acasă.

De exemplu, doar pentru pereți am avut nevoie de BCA (pentu a completa parte din golurile de la uși), două tipuri diferite de glet pentru finisare, amorsă, lavabilă și pigmenți (plus consumabile pentru meșter: trafalet, pensule, etc). Unde mai punem toate cele necesare pentru finisajele instalațiilor din casă? Unde mai pui că sunt și o mulțime de promoții periodice disponibile care-s doar la un click distanță!

În câteva luni, după finisare și achiziționarea obiectelor minime necesare (prin baie și bucătărie), ne-am mutat în casă nouă. Știu, ar fi faină și o poză cu after amenajări, dar prefer să o las pentru o postare ulterioară legată de mobilă și lecții învățate acolo.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s