În lumea lui așa-i mai bine

 :
Copyright: akachristiannaa.tumblr.com

Suntem mulți cei care ne-am născut și am fost crescuți sub premisa: ”așa-i mai bine pentru toată lumea”. Și nu mă refer aici la câțiva, ci la generații întregi care au format la rândul lor alte generații.

 

În lumea lui așa-i mai bine, fiecare e mulțumit cu ce are, iar nefericirea proprie se datoreaza sorții ce nu poate fi schimbată. Dacă îndrăznești să pui întrebări sau să spui pe față că nu există semnul egal între binele lumii și binele tău, atunci ești catalogat ca: răzvrătit, tupeist sau pur și simplu un om rău, care tot ce vrea e să strice un ecosistem atât de bine pus la punct: cel al binelui.

Cu cât citești mai mult, cu cât mergi mai departe și bați lumea asta în lung și în lat, vei învâța să pui mai multe întrebări, vei lua singur deiczii și vei învăța să ți le asumi. Vei face greșeli – vor fi și astea tot ale tale; parte din tine, dalta ce te sculptează încontinuu. Dar asta înseamnă în același timp că nu vei mai rămâne pasiv și nu vei mai accepta să faci parte dintr-o majoritate din care nu simți că aparții. Vei fi omul care spune ce gândește și ce simte. Vei fi unul din ce care rup lanțul trofic al binelui. Și în final vei fi expulzat din lumea lui așa-i mai bine …

Amintește-ți atunci tot ce ai învâțat de-a lungul călătoriei tale: cât de departe ai mers, cum ți-ai croit drumul și cum ai ales binele ce ți se potrivește.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s