povești

Ce promovăm de ziua îndrăgostiților?

De la chioșcurile din cartier la super, hyper și mai ce feluri de marketuri or fi,  și până la colțurile străzilor „de pe centru”, toate-s pline ochi de chestii pufoase. Culorile dominante: roșu și roz, bineînțeles! De câteva zile curg reclamele, mai ceva ca apa pe Someș,  la fel și fel de oferte dedicate acestei zile – a îndrăgostiților. Tot de câteva zile evit aceste locuri. Motivul? Mă apucă tristețea când văd cu câtă convingere promovăm kitschul și transformăm dacă-i până acolo, o zi dedicată sentimentelor, într-una închinată obiectelor, la propriu vorbind.

Încă îmi pun întrebarea de ce avem nevoie de o zi  din an pentru a ne arăta umanitatea și a ne exprima sentimentele, dar trecând peste asta, nu cel mai mare ursuleț roz, nici cea mai scumpă cină la un restaurant luxos ne dovedesc dragostea. Prin urmare, dacă tot doriți să celebrați ziua îndrăgostiților și azi (în speranța că faceți asta și în celelalte zile), haideți să nu promovăm kitschurile, ci sentimentele!

921c4e3f376fc4038151dcf422bd06b3

Anunțuri

Un gând despre „Ce promovăm de ziua îndrăgostiților?

  1. Frumos indemn. Din pacate noi suntem un neam ce sarbatorim fara sa stim ce anume. Probabil majoritate dintre noi nu stiu cine este Sfantul Valentin sau ce a facut el care sunt traditiile pe alte meleaguri etc.. De fapt cunosc destui oameni care nu stiu nici macar ce semnifica ziua noastra nationala. Insa ne dorim cu zile libere pentru a celebra astfel de evenimente. Iar televiziunile noastre sunt preocupate cu promovarea kitsch-urilor nu cu informarea si educarea.Trist. Imi doresc sa se schimbe ceva in noi, iar acea schimare nu o sa apara decat in momentul in care vom spune persoanei iubite TE iUBESC. AZI , MAINE si IN FIECARE ZI din viata noastra, cand umanitatea noastra nu iese la iveala intr-o anume data ci in fiecare clipa traita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s