povești

Braț la braț cu renunțarea

78c52baa1e8959163cb8eca3c19b0708

Cu ea m-am întâlnit într-o zi oarecare – de atunci se ține ca scaiul de mine și își spune prietena mea. Însă m-am obișnuit cu prezența ei și cu tot ce înseamnă – cu atât mai mult cu cât a fost alături de mine în momente esențiale.
Era acolo când am cunoscut-o pe cea de care m-am îndrăgostit. M-a avertizat că nu are rost să intru în vorbă cu o fată care citește, dar n-am ascultat. Mi-a plăcut mai mult decât aș fi crezut – mă luase dragostea pe sus, însă prietena mea m-a coborât cu picioarele pe pământ.
– Mai mult ca sigur că fata asta nu ține la tine – sunteți prea diferiți și prea departe unul de celălalt.
Eu simțeam altfel situația, însă deja aveam dubii. Mă chinuia faptul că mi-a demonstrat cât ține la mine – ne iubeam, doar că nu ne-am spus-o nicicând. Prietena mea știa ce simt și vroia să mă liniștească:
– Și ce dacă ți-a demonstrat că te iubește? Și tu te-ai străduit să faci la fel – acum sunteți chit. Ar trebui să-i spui să nu-și facă speranțe în ceea ce te privește. Las-o, ce ai de pierdut? mi-a spus, luându-mă de braț.
– Ai dreptate, am răspuns resemnat, fără ca măcar să încerc să mă opun de această dată – până la urmă era îndemnul prietenei care îmi era mereu alături de un timp încoace.
Abia târziu am realizat că n-am pierdut, dar nici victorie n-a fost … Fata ce o iubeam putea fi a mea, însă acea prietenă m-a convins să nu încerc, iar acum ea nici măcar nu e aici să-mi alunge imaginile din minte când mă gândesc că fata care citește ar putea fi fericită cu altcineva …

În cazul în care mai ai dubii, numele acelei ”prietene” era renunțare!

Anunțuri

Un gând despre „Braț la braț cu renunțarea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s