povești

De ce are o femeie nevoie de un bărbat?

Femeia a fost creată din coasta lui Adam pentru a-i fi sprijin și pentru  a-l întregi, însă nici ea fără el nu este întreagă, căci doar lângă un bărbat se poate împlini și poate rodi frumos, devenind mamă.

Ea este sensibilă și fragilă, așa că are nevoie de forța bărbatului pentru a o susține și a o ridica atunci când cade – și va cădea de multe ori, căci sufletul femeii vede lumea cu alți ochi și percepe durerea înzecit.

Femeia are nevoie de un bărbat pentru a o încuraja când se teme, pentru a-i alunga demonii cu care se luptă sau pentru a-i fi alături și a o îmbrățișa când o cuprinde frica.

Mai presus de a o înțelege, femeia are nevoie lângă ea de un bărbat ca să o iubească, s-o respecte și să o prețuiască, pentru că așa cum îi va oferi el dragoste, nu-i va oferi nimeni. Și mai are nevoie de gesturi mărunte și lucruri simple, căci de cele mai multe ori într-o femeie se ascunde o copilă care-și dorește să fie protejată, alintată și răsfățată.

Și nu în ultimul rând, femeia are nevoie de un bărbat pentru a-i reaminti acesteia de adevărata valoare și rostul frumos pe care-l are în lume.

2010031912451612589

Anunțuri

9 gânduri despre „De ce are o femeie nevoie de un bărbat?

 1. De ce această descriere se potrivește foarte bine unei prințese/pițipoance/fetițe a lui tati și nu unei femei adevărate? De ce ai impresia că asta ar trebui să fii, sclavă unui om care nu te va respecta niciodată pentru că nu știi să stai pe propriile picioare?

  Cu ce a greșit societatea asta ca tocmai în secolul 21 să se trezească una cu pretenții de prințesă care să bage maxime expirate și să nu-și dea seama cât e de penibil ce face?

  1. A accepta importanța unui bărbat în viața ta nu te face nici sclavă și nici nu te schimbă într-o femeie incapabilă să stea pe propriile picioare, ci te transformă într-o femeie demnă, conștientă de propriile valori, dar și de valorile celor din jur.

   Ceea ce e cu adevărat penibil e să crezi că în secolul 21 le poți face pe toate singur, să spui că nu avem nevoie nu unii de alții, iar nu să îi apreciezi pe cei de lângă tine, fie și ei de sex opus.

 2. Totusi, nu se poate veni cu argumentul „mistico-anatomic” al coastei lui Adam pentru a justifica de ce are nevoie un barbat de o femeie. Simplificand excesiv intrebarea, reducand-o la esenta vietii (fara pretentii de unicitate sa minimizare absoluta), de ce are nevoie un mascul de o femeie?? Si reciproca….

 3. Am nevoie de mâncare
  Am nevoie de apă
  Am nevoie de aer
  Am nevoie de provocări intelectuale
  O mare grămadă de ”ceva”-uri

  Soţul meu nu e ”ceva” ca să am nevoie de el în viaţa mea. El este cealaltă jumătate am mea. E simbioză, nu nevoie bicisnică.

   1. De ce si de cand a avea si a recunoaste o nevoie, indoferent de natura acesteia, e
    O bicisnicie? Legea…proportiilor pare a fi raspunsul multor intrebari, dar cine si cum stabileste…proportia?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s