Cum să iubești un om imperfect

Se ia un om așa cum e el: cu toate rănile și cicatricile care le are. Rănile i le cureți, cicatricile i le atingi întâi cu un zâmbet cald, apoi le mângâi cu o mână plină de dragoste. Dar ia aminte căci va avea și cicatrici vindecate greșit și atunci va trebui să tai în carne vie – să-l rănești din nou, doar pentru a-l vindeca mai apoi.

Vor fi nopți când omul ăsta vindecat va avea coșmaruri, când va fi singur într-o lume în care tu nu vei putea pătrunde – atunci ia-l în brațe și nu-i da drumul până a doua zi când se trezește.

De fapt, dacă ai reușit să treci peste toate astea, dacă i-ai acceptat rănile, coșmarurile și cicatricile (adică tot trecutul), înseamnă că ai acceptat omul de azi și tot ceea ce e el; înseamna că te-ai implicat; înseamnă că ai curaj și mai înseamnă că-l iubești! – prin urmare nu-i mai da drumul niciodată …

hugging

Anunțuri

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Femeie, ia omul de la răscruce şi nu-i căuta calea îndărăt.
  Nu-i schimba tricourile uzate cu unele ”loz bombon căci o să te schimbe mintenaş cu cineva mai tunată.
  Bărbatul de lângă tine îşi doreşte o femeie, nu o soră medicală cu fantezii chirurgicale. Lasă-l cu cicatricile lui la locurile lor. Ajută-l să se vindece după ce-ţi cere ajutorul. Nu fă pe pe Florence Nightingale când el vrea o parteneră. Altminteri o să regreţi pe îndelete.

  1. Nu am pomenit nicăieri în postare de a iubi un bărbat imperfect, ci un om, indiferent de sex, Însă bineînțeles că fiecare este responsabil de ceea ce înțelege.

 2. Galul spune:

  Frumos. Îmi place cum scrii şi cum gândeşti, dacă şi gândeşti aşa. Dacă ar privi toţi lucrurile aşa, n-ar mai fi familii destrămate…

  1. Tot ce pot spune e că suntem oameni diferiți și că e inevitabil să vedem diferit situațiile din jurul nostru.
   Îți mulțumesc pentru apreciere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s