Povestea unui pahar de vin

Îți scriu acum ca să te invit la un pahar de vin; vino să ne întâlnim și să bem împreună și altceva în afară de dulceața, sau poate amărăciunea, acestei lumi.

În plus, îmi doresc să-ți mărturisesc ceva, să te privesc în ochi și să-ți spun că n-am uitata€¦ întreaga mea ființă își amintește de noi; ai auzit bine, de noi, iar nu de tine. Mă privești curios și tacit în timp ce te năpădesc amintirile și eu mă bucur că nu spui nimic; adevăru-i că te-am chemat doar ca să mă asculți și să-ți bei paharul. Îmi recunosc în fața ta propriile slăbiciuni, iar tu mai iei o înghițitură din licoarea dulce a€“ acum-, ca să-ți ascunzi surâsul. Ce nu știi tu însă, este faptul că tocmai înfruntându-le, mă eliberez de ele.

Ți-ai ascuns de multe ori fața în spatele celor trei pahare de vin, iar eu nici n-am apucat să mă ating de primul, prea concentrată fiind în a nu pierde șirul poveștii; dar acum a ajuns la sfârșit, iar în încheiere îți spun doar atât, că la siguranța ta fragilă, mă încearcă un sentiment de milă; apoi, iau o înghițitură din pahar și plec.

Erai năucit de întreaga întâmplare și abia târziu ai văzut biletul care s-a aflat mereu sub paharul meu. Citindu-l, dintr-o data tot vinul care l-ai băut ți s-a părut sec și apoi ai realizat că acum am drumul meu, al tău fiind în celălalt sens.

Pe bilet scria: „€œTe-ai purtat cu mine cum am făcut eu cu acest pahar de vin; m-ai umplut de dragoste, m-ai gustat puțin, iar apoi ai plecat fără nicio altă explicație. Acum a mai rămas doar vinul; ți-l dăruiesc, fără a însemna însă că-ți las și dragostea mea!”

Anunțuri

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Anonim spune:

  stau si ma gandesc oare ce vrei sa spui cu asta?!

  1. Ce anume intelegi prin „asta”? Ce anume ai vrea sa stii?

 2. Stau sa ma gandesc cine se intreaba asta!

 3. lndiferentul spune:

  Eu cred ca cine a trebuit sa inteleaga ceva din asta a inteles. Doar ca trebuie sa si vrei sa intelegi.

 4. Asa este; e foarte important sa vrei sa intelegi.

 5. Anonim spune:

  Vor fi foarte putine persoane care te vor putea intelege pe deplin, intr-o viata intreaga. Asta daca esti norocoasa si vei intalni asemenea persoane. Marea majoritate nu intalnesc asemenea persoane…

 6. Anonim spune:

  Si cine a vrut sa te inteleaga te-a inteles. Crede-ma pe cuvant 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s