povești

Prima noapte

”Nu ți-am spus niciodată cât de dureroasă a fost despărțirea noastră, cât am suferit din pricina plecării tale, a tăcerii tale, a absenței tale, dar poate și mai mult din pricina că te știam fericită fără să-ți pese de ceea ce am însemnat unul pentru altul. Totuși, trebuia să mă înclin în față evidenței: dacă prezența unei femei ca tine în viața unui bărbat este de-ajuns pentru a-i dărui acestuia o fericire mai mare decât putea el spera, în schimb, egoismul și absența ta îi lasă sufletul gol pe vecie. În cele din urmă am înțeles că dorința mea de a te reține este zadarnică, nimeni nu poate așa ceva; tu iubești cu sinceritate…”

Marc Levy – Prima noapte

Într-o carte în care se desfășoară o acțiune exorbitantă, unde doi oameni de știință pornesc în aventura vieții lor pentru a descoperi cine suntem, de unde venim și cum a început totul, am găsit acest fragment. Pierzându-se parcă printre oameni, locuri, culturi, istorie și ritualuri, aceste rânduri mi-au atras totuși atenția. (Nu vreau să mă înțelegeți greșit, întreaga lectură a fost una pe care nu o poți lăsa din mână până ce nu îi cunoști deznodământul, însă acestea au fost rândurile pe care le-am citit iar și iar și iar – și aici e ca la teatru: îți place întreaga piesă, dar la final îți rămâne în gând doar o secvență, doar chipul unui singur actor).

Pasajul mi-a dezvăluit părți din mine și părți din alții, poate din fiecare persoană care mă înconjoară.. știam toate acestea, le simțeam mai bine spus, dar am găsit în sfârșit scris! E drept că eu aș avea ceva de adăugat aici și ceva de îndepărtat că să mă reprezinte cu adevărat, dar nu, n-am să fac asta, nu acum! Rândurile acestea sunt geniale, avându-și locul și sensul lor în lumea asta mare …

woman in bed

Anunțuri

Un gând despre „Prima noapte

  1. O carte poate insemna „oglinda” pentru cel care o citeste. Insa nu tot timpul cand privim o, oglinda gasim ceea ce cautam sau ceea ce ne place si totusi inca privim. De multe ori, prea frustrati de imagine incercam sa schimbam oglinda(cartea) dar imaginea ramane aceiasi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s