Prima zi …

Ziua X a vacantei intersemestriale, ora 8, iar eu hotorasc sa ma pierd intr-o alta lectura a lui Marc Levy – Prima zi …

„Unde incep zorii? Unde se sfarseste ziua? Dece este luminata bolta cereasca de milioane de stele, fara ca noi sa putem vedea sau cunoaste lumile din care fac ele parte? Cum a inceput totul?”  si daca acesta era Prologul, la ora alfa, beta, … , pi, … , omega eu eram cu cartea in mana. La paginile 2df am ras, la fel si la 3mn, in schimb la 4xz am plans. A fost una din acele carti care te tin cu sufletul la gura, una din cartile din cauza carora uiti sa mananci sau sa faci orice altceva ti-ai propus in ziua respectiva.

Iata cateva farame din ea …

„Noi cautam sa aflam de unde venim, fara sa vrem sa privim ceea ce suntem astazi: niste pradatori de o extrema complexitate si de o incredibila diversitate, capabili sa iubim, sa ucidem, sa construim si sa ne autodistrugem, sa rezistam in fata instinctului de supravietuire care care guverneaza comportamentul tuturor celorlalte specii animale. Suntem inzestrati cu o extrema inteligenta, cu o cunoastere in perpetua evolutie si totusi suntem atat de ignoranti uneori”

„O plecare fara un cuvant este mai rea decat un abandon; tacerea este o tradare”

„In costum cu cravata, in halat de cercetator sau in haine de clown, copilul care ai fost ramane pentru totdeauna in tine”

„Din strafundurile Universului, lumina primei zile calatoreste, se indreapta spre noi. Vom sti oare s-o captam, s-o interpretam, vom sti oare, in sfarsit, cum a inceput totul?”

„Urmele iubirii moarte nu se sterg, asadar, niciodata?”

„Exista zile facute din mici nimicuri, dar care iti lasa o inima plina de melancolie si o senzatie de singuratate de care iti amintesti mult, mult timp.”

„Cand, astazi, nu mai vorbesti despre ieri, cand prezentul nu mai este decat o stare nostalgica, ascunsa, cu pudoare, sub hohote de ras?”

„Crezi ca esti om cinstit daca duminica te duci la biserica si sambata la curve?”

„Exista zile facute din mici conversatii care te indeamna sa iei, pana la urma, anumite hotarari.”

„Timpul nu sterge totul; unele clipe ne raman neatinse in memorie, fara sa stim de ce ele si nu altele. Poate ca in felul acesta, viata ne face, pe tacute, anumite confidente.”

„Viata are mai multa imaginatie decat a noastra, a tuturor oamenilor la un loc; uneori poarta in sanul ei mici miracole. Totul este posibil, trebuie doar sa credem in asta, cu toate puterile noastre.”

„E ingrozitor sa pierzi un om pe care l`ai iubit; insa ar fi si mai cumplit daca nu l-ai fi intalnit niciodata.”

Acestea sunt cateva din randurile pe care le-am scris pe niste „post-it”-uri galbene.  Au ajuns intr-un caiet.. Oricum, ideea e ca mi-au placut, imi plac si acum si nu vad de ce nu mi-ar placea si in viitor, iar de fiecare data cand le citesc imi amintesc de o frumoasa poveste.. povestea care a inceput in „Prima zi”!

Anunțuri

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. DanMedesan spune:

    maine (adica a urmatoarea zi dupa „prima zi..”) e a doua zi ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s