Sfantul Andrei

Azi, 30 noiembrie, Biserica si Traditia crestina il sarbatoresc pe Sfantul Apostol Andrei, „Cel Inatai chemat la Apostolie”. Chemarea lui Andrei la apostolie este relatata de sfantul Apostol si Evanghelist Matei prin cuvintele: „Pe cand (Iisus) umbla pe langa Marea Galileii, a vazut doi frati, pe Simon ce se numeste Petru si pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja in mare, caci erau pescari. Si le-a zis: <<Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni>>. Iar ei, indata lasand mrejele, au mers dupa El” (Matei 4, 18-20 si Marcu 1, 16-18).

In urma poruncii Domnului, de a vesti Evanghelia la toate neamurile, dupa pogorarea Duhului Sfant si intemeierea Bisericii crestine la Ierusalim, in ziua cincizecimii din anul 30, Sfintii Apostoli si apoi ucenicii lor, au inceput sa predice noua invatatura adusa in lume de Mantuitorul Iisus Hristos. Potrivit traditiei si celor scrise de unii istorici si teologi din primele veacuri crestine, Sfantul Apostol Andrei a fost primul propovaduitor al Evangheliei la geto-daci, in teritoriul dintre Dunare si Marea Neagra – cunoscut pe atunci sub numele de Scythia (Scitia), dar si in teritoriile de dincolo de Prut, in nordul Marii Negre.

Dovada vie a acestui fapt este Pestera Sfantului Andrei, un aşezământ religios (mănăstire), situat în Dobrogea, în apropierea localităţii Ion Corvin, judetul Constanta, unde Traditia ne spune ca a trait Sfantul Apostol si i-a increstinat pe geto-daci.

Cu aceasta ocazie, tin sa le urez un calduros La Multi Ani tuturor celor care poarta numele de Andrei, in speranta ca Sfantul Apostol se va ruga si de acum inainte pentru ei si pentru tara noastra, al carei ocrotitor este, la fel ca pana acum!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s